Cinta.

Posted: May 19, 2013 in Itu Andy

Keindahan dan kesempurnaan terciptanya cinta,
Terlindung kecacatan dan segala cela,
Sebaliknya berlaku bila hilangnya ia,
Berhimpun menghasil keamanan tiada.

Keamanan dijaga menempelak dosa,
Kerana agama, bangsa dan negara,
Kesucian pahala tiada bandingnya,
Semuanya demi Engkau Yang Esa.

Lillahi Ta’ala

by Andy Dhani

.

Advertisements

The Truck Driver.

Posted: March 17, 2013 in Et Cetera

One truck driver was doing his usual load delivery at a mental hospital, by parking his vehicle beside an open drain. He discovered a flat tyre when he was about to return from the mental hospital. He jacked up the
truck and removed the flat tyre to fix the spare tyre.

When he was about to fix the spare Tyre, he accidentally dropped all the 4 bolts in the open drain. As he cannot fish the bolts in the open drain, he started to panic as to what should be done?

Just then, one patient happened to walk past him and asked the driver as to why he was looking troubled. The driver thought to himself, since there is nothing much he can do or this mental joker can. Just to keep the bugging away, the truck driver informed the whole episode to the mental patient and gave a helpless look.

The patient just laughed at the truck driver and said you just cannot even fix such a simple problem? “No wonder you are destined to remain a truck driver for life”.

The truck driver was astonished to hear such a compliment from a mental guy. “Here is what you can do” said the mental guy… “Take one bolt from each of the remaining 3 tyres / wheels and fix it on to this tyre. Then drive down to the nearest workshop and replace the missing ones. Isn’t it simple my friend”.

The truck driver was so impressed with this quick fix answer and asked the patient “How come you are so smart and intelligent and you are here at the mental hospital?” The patient replied “Hello friend! I stay here because I am crazy but not stupid”.

No wonder, there are some people, who behave like the Truck Driver, thinking that others are just stupid. So, guys, though you all are learned and wise, but, just watch out, there could be some guys in our professional / personal lives, who could give us lot of quick fixes and brush our wisdom.

***Source from the world wide web.

Put The Glass Down.

Posted: February 22, 2013 in Et Cetera

The Professor began his class by holding up a glass with some water in it. He held it up for all to see & asked the students “How much do you think this glass weighs?”

“50gms!”… “100gms!”… “125 gms”… the students answered. “I really don’t know unless I weight it,” said the professor.

“But my question is, what would happen if I held it up like this for a few minutes?”

“Nothing” the students said. “Ok what would happen if I held it up like this for an hour?” the professor asked. “Your arm would begin to ache” said one of the student.

“You’re right, now what would happen if I held it for a day?”. “Your arm could go numb; you might have severe muscle stress & paralysis & have to go to hospital for sure!”. Ventured another student & all the students laughed.

“Very good. But during all this, did the weight of the glass change?” asked the professor. “No” was the answer. “Then what caused the arm ache & the muscle stress?”. The students were puzzled. “What should I do now to come out of pain?” asked professor again. “Put the glass down!” said one of the students.

“Exactly!” said the professor. Life’s problems are something like this.. Hold it for a few minutes in your head & they seem OK. Think of them for a long time & they begin to ache. Hold it even longer & they begin to paralyze you. You will not be able to do anything.

It’s important to think of the challenges or problems in your life, But EVEN MORE IMPORTANT is to “PUT THEM DOWN” at the end of every day before you go to sleep. That way, you are not stressed, you wake up every day fresh &strong & can handle any issue, any challenge that comes your way!

Moral of the story:

So, when you start your day today, Remember friend to “PUT THE GLASS DOWN TODAY!”.

***Source from the world wide web.

20130222-105307.jpg

Precious Moment.

Posted: February 20, 2013 in Et Cetera

A man came home from work late, tired and irritated, to find his 5-year old son waiting for him at the door.

SON: “Daddy, may I ask you a question?”

DAD: “Yeah sure, what it is?” replied the man.

SON: “Daddy, how much do you make an hour?”

DAD: “That’s none of your business. Why do you ask such a thing?” the man said angrily.

SON: “I just want to know. Please tell me, how much do you make an hour?”

DAD: “If you must know, I make $50 an hour”.

SON: “Oh” the little boy replied, with his head down.

SON: “Daddy, may I please borrow $25?”

The father was furious, “If the only reason you asked that is so you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense, then you march yourself straight to your room and go to bed. Think about why you are being so selfish. I don’t work hard everyday for such childish frivolities”.

The little boy quietly went to his room and shut the door.

The man sat down and started to get even angrier about the little boy’s questions. How dare he ask such questions only to get some money?

After about an hour or so, the man had calmed down, and started to think:

Maybe there was something he really needed to buy with that $25.00 and he really didn’t ask for money very often The man went to the door of the little boy’s room and opened the door.

“Are you asleep, son?” He asked.

“No daddy, I’m awake,” replied the boy.

“I’ve been thinking, maybe I was too hard on you earlier” said the man. “It’s been a long day and I took out my aggravation on you. Here’s the $25 you asked for”.

The little boy sat straight up, smiling. “Oh, thank you daddy!” he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some crumpled up bills.

The man saw that the boy already had money, started to get angry again.

The little boy slowly counted out his money, and then looked up at his father.

“Why do you want more money if you already have some?” the father grumbled.

“Because I didn’t have enough, but now I do” the little boy replied.

“Daddy, I have $50 now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow. I would like to have dinner with you”.

The father was crushed. He put his arms around his little son, and he begged for his forgiveness.

***Source from the world wide web.

Why Wait?

Posted: February 15, 2013 in Et Cetera

After 21 years of marriage, my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie. She said, “I love you, but I know this other woman loves you and would love to spend some time with you.”

The other woman that my wife wanted me to visit was my MOTHER, who has been a widow for 19 years, but the demands of my work and my three children had made it possible to visit her only occasionally. That night I called to invite her to go out for dinner and a movie. “What’s wrong, are you well?” she asked.

My mother is the type of woman who suspects that a late night call or a surprise invitation is a sign of bad news. “I thought that it would be pleasant to spend some time with you,” I responded. “Just the two of us.” She thought about it for a moment, and then said, “I would like that very much.”

That Friday after work, as I drove over to pick her up I was a bit nervous. When I arrived at her house, I noticed that she, too, seemed to be nervous about our date. She waited in the door with her coat on. She had curled her hair and was wearing the dress that she had worn to celebrate her last wedding anniversary. She smiled from a face that was as radiant as an angel’s. “I told my friends that I was going to go out with my son, and they were impressed, “she said, as she got into the car. “They can’t wait to hear about our meeting.”

We went to a restaurant that, although not elegant, was very nice and cozy. My mother took my arm as if she were the First Lady. After we sat down, I had to read the menu. Her eyes could only read large print. Half way through the entries, I lifted my eyes and saw Mom sitting there staring at me. A nostalgic smile was on her lips. “It was I who used to have to read the menu when you were small,” she said. “Then it’s time that you relax and let me return the favor,” I responded. During the dinner, we had an agreeable conversation – nothing extraordinary but catching up on recent events of each other’s life. We talked so much that we missed the movie. As we arrived at her house later, she said, “I’ll go out with you again, but only if you let me invite you.” I agreed.

“How was your dinner date?” asked my wife when I got home. “Very nice. Much more so than I could have imagined,” I answered.

A few days later, my mother died of a massive heart attack. It happened so suddenly that I didn’t have a chance to do anything for her. Some time later, I received an envelope with a copy of a restaurant receipt from the same place mother and I had dined. An attached note said: “I paid this bill in advance. I wasn’t sure that I could be there; but nevertheless, I paid for two plates – one for you and the other for your wife. You will never know what that night meant for me. I love you, son.”

At that moment, I understood the importance of saying in time: “I LOVE YOU” and to give our loved ones the time that they deserve. Nothing in life is more important than your family. Give them the time they deserve, because these things cannot be put off till “some other time.”

*** By the inspirational and motivational story.

A Birthday in Saigon.

Posted: December 26, 2012 in Tentang Dia

My plan, I supposed to post this and few other articles last month. But I was super duper busy. Like very super busy! Anyway, I managed to squeeze some time tonight so here it goes 🙂 .

My fiance’s birthday was on the 21st November 2012. A month before, I have planned to do something that she won’t expect at all. It happened to be a vacation to Vietnam with the royal family of YTM Undang Luak Jelebu, Negeri Sembilan on the 23rd November 2012. So I planned it with Datin Walis and Dato Faizal.

On Sunday 25th November 2012, Dato Faizal and Datin Walis distracted An Nabilah by bringing her to few boutiques and shops in Saigon. During that time, I bought the cake and passed it to our tour guide, Jason.

The Cake Above

The Cake SideThe cake

The plan was smoothly flows as An Nabilah were not expecting something will happen after the dinner at D’ Nyonya Saigon that night. Then the cake appeared and the rest was history, the best!

Hehehehe

IMG_7500 IMG_7498 IMG_7502The surprise

IMG_7510D’ Nyonya Saigon’s manager and owner

IMG_7505The family members

A million thank you to Yang Teramat Mulia Dato Mendika Menteri Akhirul Zaman Dato Musa Bin Wahab, Dato Faizal, Datin Walis, Pak Teh, Mak Teh, Kuyeen, Naqi, Pa8, Kudus, Nasz, Mak Wan, Jason and Ester for making it happened.

Thank you to Shahrir a.k.a Sote because assisting me to get the present since October 2012! Thank you very much bro.

To An Nabilah, my life was a plain canvas. I painted it and I am painting it still. Thank you for being the most beautiful color of my life. Happy 26th Birthday princess!

To the rest, enjoy the video!

Aidil Adha 2012.

Posted: October 26, 2012 in Itu Andy

 

Salam.

It’s has been a while since I posted new story and experience to share with you. But today, I would like to share a story that just happened this morning. The story that I prefer to tell in bahasa.

Before saya mulakan, saya ingin mengingatkan kepada anda yang membaca bahawa artikel-artikel yang pernah saya tulis dan yang akan saya tulis ini tidak pernah ada rasa untuk menunjuk-nunjuk, riak dan apa-apa sahaja unsur negatif yang manusia boleh terfikir. Dengan nama Allah, ianya adalah untuk menyedarkan diri saya sendiri, ahli keluarga yang sedia ada, dan paling utama untuk pengajaran dan iktibar kepada anak cucu saya yang akan datang kerana apabila ketiadaan saya satu hari nanti, mereka boleh membaca semua artikel saya dan nilaikan dengan akal yang waras mereka. Mudah-mudahan, artikel-artikel yang saya tulis ini akan menjadi salah satu ilmu yang akan dibawa mereka hingga ke liang lahad Insyallah.

Semalam semasa di rumah, saya sudah menyiapkan baju melayu yang lengkap dan saya gantungkan baju melayu hitam itu di dalam bilik baju yang berdekatan dengan pintu supaya saya tidak akan terlupa untuk membawanya. Tentatif saya pada hari semalam ialah keluar settlekan beberapa kerja, dinner bersama family tunang saya kemudian bermalam di Ampang rumah tunang saya. Planning saya pada Raya Aidil Adha ialah solat hari raya dan kemudian terus menghadiri majlis rasmi di Balai Undang Luak Jelebu dan bermalam di sana. Semua sudah saya persiapkan satu hari sebelum hari raya.

Pagi raya, saya bangun dari tidur and realise yang saya tertinggal semua persalinan baju melayu di rumah. Saya tak bawak satu pon kecuali baju tidur yang saya tak pakai langsung untuk tidur malam tadi sebab dah penat sangat. Untuk pengetahuan anda, alhamdulillah saya dikurniakan dengan daya ingatan yang kuat. Saya jarang lupa tentang sesuatu perkara. Saya mandi dan bersiap untuk ke Masjid Bukit Indah Ampang. Masa saya sedang bersiap saya fikir “Tak apalah, pakai je apa yang ada. Allah bukan menilai seseorang dengan pakaian dan luaran tetapi Dia melihat hati yang bersih dan ikhlas”. Itu fikiran saya.

 

The outfit.

Saya keluar and drive terus ke masjid. Dalam perjalanan, semua orang memakai baju melayu yang cantik-cantik. Ada juga yang tidak memakai baju melayu tetapi mereka memakai baju kemeja dan bersongkok atau berkopiah. Saya park kereta depan 7-Eleven. Sepanjang berjalan kaki ke masjid, saya rasakan amat kerdil sebab saya tidak berpakaian seperti mereka. Tapi saya masih di landasan nawaitu saya, Lillahitaala. Sampai masjid, ruang penuh and tak ada ruang langsung untuk jemaah-jemaah yang datang untuk bersolat. Tanpa ada masalah, kaki saya melorong ke arah satu saf di luar bahagian tangga di perkarangan masjid. Dan alhamdulillah, dengan mudah saya mendapat satu ruang kosong yang tidak ada seorang pon mahu memenuhi ruang tersebut betul-betul di sebelah kaki tangga masjid. Kiri saya tangga dan sebelah kanan saya seorang pakcik india muslim yang amat uzur keadaannya. Saya hulurkan tangan dan memberi salam. Dia seakan terkejut, melihat terus mata saya, senyum, menjawab salam dan mengucapkan Alhamdulillah. Beliau tak lepaskan tangan saya terus tapi beliau menghalakan tangan saya ke bahagian dada beliau dan memeluk tangan saya seketika. Dengan spontan saya memeluk beliau.

This is exactly how he looks.

Ketika itu solat sudah hendak bermula. Pakcik tadi menegur saya dan berkata ” You should take my place. Let me pray at your place. You will be more comfortable here”. Yes, dia speaking English. Saya tak nak tukar tempat sebab tempat saya sekarang sebenarnya susah untuk solat kalau saya nak rukuk sebab belakang saya ada tiang masjid. Untuk rukuk dan sujud, saya perlu beranjak kehadapan supaya saya boleh rukuk dan sujud dengan sempurna. Tapi pakcik tadi berkeras jugak nak tukar tempat dengan saya. Dia tarik-tarik tangan saya sambil berkata “Please, please, take my place. This place suit you well”. Saya tetap enggan kemudian pakcik tu berkata “Please son, take this place. Bismillah, bismillah”. Bila saya dengar “Dengan nama Allah”, saya akur. Kami bertukar tempat.

Solat bermula. Bila takbir habis, kami rukuk, kami sujud. Tapi bila sampai duduk diantara dua sujud, saya terus menangis. Yes, saya nangis. Pakcik tadi sebenarnya tidak boleh duduk diantara dua sujud. Keadaan beliau seperti di bawah ini:

Gambar hiasan.

Selesai solat, saya tidak fokus dengan doa yang dibaca. Tapi saya meneliti keadaan pakcik tadi. Saya baru sedar bahawa beliau mempunyai masalah kesihatan. Beliau bertongkat kerana kaki beliau tidak kuat. Kuku kakinya bersih baru dipotong. Sepanjang doa dibaca, saya menangis. Saya tidak hiraukan saudara bangladesh disebelah kanan saya yang dah notice saya dah kesat air mata banyak kali dari time solat lagi. Pakcik tadi menggerakkan tangan beliau, mengeluarkan RM1 dan menggenggam. Same goes to the bangladeshi sebelah kanan saya. Mereka menderma dalam karung yang dibawa oleh salah seorang nazir masjid.

Selesai doa, semua orang keluar. Saya masih duduk di tempat yang sama betul-betul sebelah pakcik tadi. Saudara Bangladesh sebelah kanan saya bangun dan bersalaman dengan saya dan pakcik tadi. Tapi saya nampak saudara Bangladesh tu berjabat tangan sambil memberikan sedikit wang kepada pakcik itu. Lepas tu diikuti dengan beberapa orang india muslim yang lain dan beberapa orang-orang melayu menghulurkan bantuan kepada pakcik tadi. Saya masih duduk di tempat yang sama, tidak berganjak. Sampai, kebanyakkan orang yang keluar melalui pintu utama masjid melihat saya dengan pandangan yang aneh. Mungkin mereka aneh sebab ada seorang mamat yang muka ala-ala cina duduk sebelah satu orang india tua bertongkat duduk sebelah-menyebelah dekat tepi tangga masjid, tapi, aneh ke? Kemudian barulah saya perasan bahawa pakcik tadi ialah seorang peminta sedekah. No wonderlah mereka-mereka itu memberi pandangan yang aneh. Mana tak, saya seperti bodyguard pakcik tadi rupanya.

Saya toleh ke arah pakcik tadi dan bertanya “Uncle, what is your name?” dia jawab “My name is Hassan Bin Ahmad”. Saya cakap “My father’s name is Hassan” he said “Masyallah, Allahu Akbar”. Saya tanya lagi “Uncle duduk mana?” dia jawab “Saya tinggal di Kosas. Where do you live?” saya jawab “Saya tidur di rumah tunang saya dekat sini je”. Dia bertanya “Kamu kerja apa?” saya jawab “Saya jual saham and insurans”. Dia tanya lagi “Dengan bank? Bank apa?” saya jawab “Yes dengan bank. Public Mutual under Public Bank”. “Berapa adik-beradik?” I said “I am the oldest and I have 2 younger brothers”. “Are they working and in university?” I answered “No uncle. One working with my father age 29 and the youngest is 23 years old and dia special, dia down-syndrome”. Then I showed him Fiqri’s picture. Spontan terpancul “MasyAllah, Allahu Akbar” sambil memegang tangan saya dengan lembut. Saya interview dia lagi “Uncle asal dari mana?” dia jawab “I am from India”. “Uncle lama dah tinggal sini?” dia jawab “Saya datang Malaysia tahun 1983”. I told him “I was 2 years old masa tu. I was born in 1981”. We laughed. Masa ni masjid dah kosong dari jemaah. Saya tanya pakcik tu dah makan ke belum, dia kata pagi-pagi tak makan lagi. Pukul 7:30am dia dah sampai masjid. Dia akan stay masjid sampai solat Jumaat, ambil daging korban dan kemudian dia balik ke rumah. Dia bagitau dia tak boleh berjalan. Kalau dia nak balik, dia akan perlukan bantuan orang sama ada tumpang kereta atau tumpang bonceng motor. Kalau tak ada sesiapa, dia akan naik teksi.

Selepas berbual secara ringkas lagi, saya minta diri untuk pergi. Saya tak boleh duduk lama lagi dengan Pakcik Hassan sebab saya amat sangat sedih melihat keadaan dan nasib beliau. Sebelum beransur, saya hadiahkan kesemua wang yang saya ada didalam wallet saya kepada Pakcik Hassan. Dia sedih dan menitiskan air mata dia sambil berkata “You go son, you go”. Saya pergi kemudian saya toleh ke belakang saya nampak dia sedang berdoa.

Jalan pintu masuk Masjid Bukit Indah. Sebelah kanan yang ada orang duduk di tangga itulah tempat kami solat. Yang berkopiah putih bersandar itulah Pakcik Hassan Bin Ahmad. Gambar ini saya ambil sebelum saya pulang.

Dengan nama Allah tidak sedikit pon terdetik riak, bangga diri ketika saya taip dan kongsikan cerita ini. Demi Allah tidak. Laknat Allah yang amat besar akan menimpa saya jika saya riak ketika berkongsi cerita ini. Niat saya adalah untuk kita sentiasa ingat tentang orang-orang yang tidak bernasib baik seperti kita. Saya teramat bersyukur Allah memberikan saya pengalaman ini mudah-mudahan saya tidak akan lupa diri bila saya jadi seorang billionaire nanti. Saya adalah seorang yang akan berpakaian sempurna dan sesuai ketika menghadiri apa sahaja majlis-majlis yang saya hadiri. Hari ini, pandangan sinis jemaah-jemaah yang pergi solat di masjid terhadap saya yang tidak berpakaian yang indah-indah, cantik dan sempurna ini seolah-olah saya ini jijik dan keji akan saya jadikan pembooster semangat saya untuk menjadi seorang billionaire yang tahu apa BasmallahNya.

Ingatlah pembaca-pembaca sekalian, jangan ukur seseorang dari luaran. Anda tidak berhak menilai individu lain dari segi itu. Allah juga tidak melihat seseorang dari luaran tetapi Allah menilai hati budi & keikhlasan seseorang hambanya tidak kira agama, bangsa dan pangkat kita. Hari ini adalah pengalaman yang teramat berharga pada saya. Hidup saya bermula dengan seorang anak kampung, campur dengan budak-budak bandar, belajar di kawasan terpencil, berubah ke kota besar, bergaul dengan menteri-menteri dalam pemerintahan negara satu ketika dulu dan sekarang bergaul rapat dengan kerabat di Raja. Hari ini mungkin Allah ingin mengingatkan saya supaya sentiasa beringat asal-usul saya, jangan lupa pada insan-insan yang memerlukan dan sentiasa ingat apa BasmallahNya yang saya bawa. Peristiwa ini menjadikan saya lagi kuat untuk mencari kesenangan dunia akhirat supaya saya boleh menjadi transit untuk membantu insan-insan yang memerlukan. Demi Allah, hanya Dia yang tahu keikhlasan saya dunia akhirat.

“Kadang-kadang, insan yang tidak sempurna itulah yang memberi ruang kepada kita supaya hidup dengan sempurna” – Andy Dhani

Selamat Hari Raya Aidiladha

.